For this commercial interior design project in Singapore, Elliot James were tasked with observing and analyzing the way the clinic functions, taking note of how the doctor and assistants moved around the clinic and interacted with the clients and each other. Each room needed to be able to cater for multiple tasks and allow the doctor to perform various procedures with the greatest of ease.

The brief was to create a fresh, clean, elegant interior design that would allow the staff to work seamlessly and at ease at all times. The aesthetic was to take on a classic style with bold contrasts. Being a medical clinic the space needed to be bright, clean and functional whilst having an elegant style not usually associated with the medical profession. The reception was designed with a contrasting black gloss counter with white backdrop cabinets. Storage was also critical to include where possible and this was done by hiding cupboards behind mirrors at the end of the corridor to elongate the hallway and increase the sense of space.

The style took on a classic look with paneled walls and ornate mirror combined with a timeless checkered flooring for more impact.

For more information on Cutis Medical Laser Clinic, visit www.cutislaserclinics.com