The Grange offered an opportunity to explore tone on tone and create depth through texture and fabrics. The client required a refined and mature design style whilst integrating some classic pieces with an updated, fresh feel.

As he clients are very fond of entertaining, it was important to create an abundance of comfortable seating where one could entertain large groups but at the same time, would not look lost when having more intimate evenings with only one or two. The client also required a home theatre system that could be concealed for the majority of the time and revealed when needed.

One of the hurdles we were faced with was the large amount of red in the dining table and sideboard. The client previously has six matching chairs but by going for a lighter fabric with solid back and arms, the chairs help to tone down the intensity of the red and neutralise the colour.

One of the major renovations was a complete refurbishment of the guest bathroom and study which used to be a bedroom. We also created a new media room with built in DVD storage.